Udruženje sportskih novinara Beograda USNB upisuje polaznike u Školu sportskog novinarstva

Da li znate da su sportski novinari u Srbiji samouki, a da nije tako u Evropi i svetu, jer postoje veoma precizne smernice i pravila, na primer: kako napraviti sportsku vest, šta tačno izveštaj sa utakmice mora da sadrži, kada treba iznositi statističke podatke u prenosima, šta govoriti ili gde i kako objavljivati fotografije scena nasilja sa sportskog događaja…

Udruženje sportskih novinara Beograda vrši UPIS u prvu i jedinu u Srbiji i regionu, Školu sportskog novinarstva.

Već tri godine edukuju se mladi sportski novinari i urednici sajtova Sportskih saveza i sportskih organizacija. Cilj USNB je da obrazuje svoje polaznike, pruži im alate i razvije senzibilitet za prikupljanje informacija na ispravan način.

Škola USNB traje tri meseca, ukupno 100 časova tri puta nedeljno (u Starom DIF-u, Deligradska 27), od čega će više od polovine časova biti praktičan rad u našim eminentnim TV i radio stanicama, štampanim medijima, sajtovima i agencijama. Po planu i programu rada Škole, predvidjeno je da polaznici prisustvuju utakmicama i konferencijama za novinare, ali ćemo upriličiti i gostovanje vrhunskih srpskih sportista i sportskih radnika.

Po završetku Škole stiče se diploma „Sertifikat 1 za početno bavljenje sportskim novinarstvom“, koju priznaju UNS i NUNS, kao i mogućnost početka rada u sportskim redakcijama.

Predavači su: dr Sladjana Mijatović („Istorija sporta i olimpizma“ – Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu), dr Rade Veljanovski („Teorija i tehnika sportskog novinarstva“ – Fakultet politickih nauka), mr Ivan Cvetković („Štampani mediji“ – Politika), mr Vera Milosavljević („Agencijsko novinarstvo“ – Beta), Snežana Pantović („Radijsko novinarstvo) – Radio Beograd), mr Slaviša Veselinović („TV novinarstvo“ – Sportnetwork), Aleksandar Simić (Studio B) i Cvijetin Milivojević (direktor PR agencije Pragma), uz brojne gostujuće predavače, poznate sportske novinare i reditelje RTS, Radio Beograda, Politike, Sportnetvorka, Studija B, Agencije BETA, lista Sport, Sport kluba, Sportskog žurnala, sajta MONDO.

Zainteresovani mogu da se prijave prek emaila: skolasportskognovinarstva@gmail.com ili na telefon 065 41 47 618, detaljne informacije mogu se dobiti na Facebook stranici https://www.facebook.com/%C5%A0kola-Sportskog-novinarstva-207371886262440/timeline