Organizacija

Udruženje za medicinu sporta Srbije (UMSS) osnovano je 11. marta 1995. godine kao asocijacija specijalista sportske medicine, lekara drugih specijalnosti, kao i ostalih sportskih stručnjaka uključenih u aktivnosti zdravstvene zaštite i unapređenja fizičkih sposobnosti sportista i rekreativaca na teritoriji Republike Srbije.

Za prvog predsednika UMSS-a izabran je Prof. dr Slobodan Živanić. Zahvaljujući njegovom entuzijazmu i velikom radu Udruženje za medicinu sporta Srbije je preživelo najteže trenutke, sačuvalo je članstvo, izdata je knjiga „Aerobna sposobnost“ kao prva u ediciji trideset knjiga iz oblasti sportske medicine i sportskih nauka. Zbog svega Prof. dr Slobodan Živanić je izbrana za počasnog predsednika UMSS.

U periodu od 2012 do 2020 UMSS je prevodio naš proslavljeni ortoped i timski doktor naše teniske reprezentacije, dr Zdeslav Milinković. Pored neverovatnog traga koji je ostavio u našoj sportskoj medicini nemoguće je ne spomenuti njegov projekat „Ispravi se vežbaj“ i knjigu „Sportska medicina kroz pitanja i odgovore”.

Trenutno rukovodstvo Udruženja za medicine sporta Srbije je:

Prof. drNenad DikićPredsednik
Doc. drTamara StojmenovićGeneralni sekretar
Mr phJelena Rašićčlan Izvršnog odbora
DrTanja Dimitrijevićčlan Izvršnog odbora
DrSaša PlećevićPortparol