Prvi kurs Praktične sportske ishrane akreditovan od Zdravstvenog saveta Srbije i pod pokroviteljstvom Lekarske komore Srbije održan je 6. aprila u novom edukacinom centru Udruženja za medicinu sporta Srbije.

Ono za šta se UMSS od samog početka zalagalo najbolje je potvrđeno i na ovom kursu. Na jednom mestu je bilo 23 lekara, faramaceuta, nutricionista, trenera i fitnes instruktora koji se u svom radu susreću sa problemima sportske ishrane i suplementacije. Izdvajamo goste sa Medicinskog fakulteta iz Prištine, koji iako u nemaju dobre uslove, imaju značajno iskustvo i sportskoj ishrani i suplementaciji. Interaktivna prezentacija, odnosno mogućnost glasanja pomogla je svima da razumeju šta je ono što je najvažnije i na šta treba obratiti pažnju.

Predstavljen je i novi proizvod Esense, sportsko piće Hydrostar, ali je ponovo naglašen značaj poštovanja podele suplemenata u 4 grupe i neophodnosti uzimanja samo onih za koje postoje naučni dokazi zasnovani na činjenicama.

Kurs planiran za sledeći vikend neće biti održan zbog Uskršnjih praznika, a svi ostali kursevi do kraja maja su popunjeni. Svi kursevi Praktične sportske ishrane su besplatni, jer su deo projekta edukacije sportskih stipendista i sportskih stručnjaka zaduženih za njihov trening.