Dragi članovi udruženja,

Koristimo priliku da vas obavestimo o predstojećoj devetoj „Konferenciji srpske medicinske dijaspore 2018“, koja se održava u Beogradu, od 14. do 16. juna 2018. Ova konferencija organizivona je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Svetskom zdravstvenom organizacijom, Srpske lekarske komore, Kraljevskog medicinskog odbora, a pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava, Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine Karađorđević.

Glavni cilj Fondacije Njenog Kraljevskog Visočanstava koje je organizator konferencije je da u Srbiji okupi naše lekare iz dijaspore, kao i međunarodne zdravstvene stručnjake. Oni će podeliti svoja iskustva i znanje i time podstaći razvoj medicine, profesionalnu saradnju i podršku otadžbini stvarajući novu, širu mrežu, učvršćenjem kolegijalne solidarniosti i prijateljstva.

Formular za prijavu na konferenciju možete pronaći na vebsajt www.sdm.rs. Konferencija je akreditovana od strane zdravstvenog saveta Republike Srbije sa 10 poena za slušaoce i 15 poena za predavače. Učešće lekara na ovoj konferenciji je besplatno. Link ka programu: http://serbiandiasporamedical.rs/wp/wp-content/uploads/2018/05/SDMC-FINAL-PROGRAM-MAJ-2018-31.5.2018..pdf

Unapred se radujemo vašoj prijavi kao članova Udruženje za medicinu sporta Srbije. UMSS će biti organizator sesije o vizuelnom treningu u okviru sportske medicine 14. juna sa pocetkom u 16:20h i predavači su:

Sport medicine session – part two
Chairs: Miroslav Milankov MD; PhD Milica Vukasinovic Vesic, MD, PhD

  • Visualni trening – Alex Andrich, MD, The Vision Development Team, North Royalton, USA
  • Presentation of the book „The vision Coach: Training the visual system for peak performance“, Nenad Dikic, MD, Serbia
  • Implementation of visual training in physical rehabilitation and sport in Serbia Katarina Bajec, MD, Serbia

Vidimo se na kongresu. Unapred hvala na dolasku.