Drage kolege,

Udruženje za medicinu sporta Srbije nastavlja sa kontinuiranom medicinskom edukacijom. Odmah posle Drugog kongresa o prevenciji dopinga u sportu organizujemo edukaciju/webinar o poremećajima u ishrani, pod nazivom:

Poremećaji u ishrani – Anoreksija nervoza i bulimija nervosa – od dijagnoze do izlečenja

Poremećaji u ishrani su bolesti koje karakteriše neuobičajeni način ishrane koji s vremenom narušava fizičko, psihičko ali i psihosocijalno zdravlje. Najčešće dijagnostikovani poremećaji u ishrani su: anoreksija nervoza i bulimija nervoza. Pošto su poremećaji u ishrani ozbiljne, potencijalno opasne po život mentalne bolesti, izuzetno je važno da ih prepoznamo na vreme.

UMSS vas sa zadovoljstvom obaveštava da ćemo organizovali edukaciju/webinar sa najvećim stručnjakom iz oblasti poremećaja u ishrani kod nas – dr Marijom Đurović. Dugogodišnje iskustvo, velika uspešnost u izlečenju i podizanje svesti javnosti o ovim ozbiljnim poremećajima – samo su neki od atributa dr Đurović koja će biti predavač na našem kursu.

Poremećaji u ishrani javljaju se i među sportistima, pogotovo među ženskom populacijom i u estetskim sportovima ili sportovima sa težinskom kategorijom. O iskustvu sa sportistima koji su imali poremećaje u ishrani, govoriće dr Marija Anđelković, direktor Centra za sportsku ishranu i suplementaciju

Program edukacije/webinara:

  • Poremećaji u ishrani-Anoreksija nervoza i bulimija nervoza- generalni pristup, dijagnostikovanje i lečenje – Dr Marija Đurović
  • Nutricionistički pristup u tretmanu poremećaja u ishrani kod sportista – iskustvo Centra za sportsku ishranu i suplementaciju – Dr Marija Anđelković
  • Okrugli sto, razgovor sa roditeljima i pitanja predavačima – moderator: Doc. dr Nenad Dikić

Želimo da vam naglasimo da je ovo prva edukacija koju će UMSS organizovati i kao WEBINAR. To znači da će svi oni koji nisu u mogućnosti da uživo prisustvuju kursu, moći da prate kurs istovrememo online putem prenosa na internetu. Samo oni učesnici koji dobiju pristup webinaru, moći će da ga prate na sajtu UMSS.

Akreditacija edukacije/webinara: Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Ministarstva zdravlja Republike Srbije za slušaoce lekare, stomatologe, farmaceute, biohemičare, zdravstvene i farmaceutske tehničare i medicinske sestre pod rednm brojem A-1-416/16 sa 5 poena za slušaoce.

Datum i vreme održavanje edukacije/webinara: 22. maj 2016. (nedelja) u 11:00h

Mesto održavanja edukacije/webinara: Prostorije edukativnog centra Avantura, Kralja Milana 60, blizu okretnice na Slaviji, kapija od kovanog gvožđa, interfon br.1. Webinar će moći da se prati preko linka na sajtu UMSS kome će moći da pristupe samo oni koji posle uplate registracije dobiju parametre.

Registracija i plaćanje/webinara: Cena edukacije/webinara je 2500 dinara. Registrovani na sajtu Udruženja za medicine sporta Srbije imaju 20% popusta (2000 din). Ukoliko broj registovanih za kurs uživo pređe limitiran broj, svi ostali prijavljeni moraće da se usmere na webinar.
Instrukcije za uplatu: uplati iznos na račun Udruženja za medicine sporta Srbije, Palmotićeva 26, Beograd, broj računa 205–102832–52 kod Komercijalne banke Beograd.

Prijava za edukaciju/webinar: Registracija je moguća isključivo putem online prijave u kojoj vas molimo da popunite sva neophodna polja.

Prijava za edukaciju/webinar: Poremećaji u ishrani – Anoreksija nervoza i bulimija nervosa – od dijagnoze do izlečenja