Na sajtu Antidoping agencije Republike Srbije otvorena je prijava za Drugi kongres o prevenciji dopinga u sportu. Kongres nastavlja sa idejom upoznavanja sportista sa svim onim što je dozvoljeno u sportu. Tako će ove godine prof. dr Đorđe Koldžić, jedan od naših najboljih sportskih psihijatara, zajedno sa dr Đođrđem Ćurčićem, svakako jednim od najiskusnijih doping kontrolora i zamenikom direktora bolnice Dr Laza Lazarević, predstaviti Mentalni trening kao jedan od najznačajnjih faktora u postizanju dobrog rezultata. Pored toga, dr Tamara Stojmenović sa saradnicima i gostima će predstaviti Sportske povrede, šta je dozvoljeno u prevenciji, lečenju i rehabilitaciji. Sesija originalnih radova ostaje ista kao i prošle godine uz moto Hrana kao doping. Na kraju kongresa doping kontrolori iz regiona će razgovarti o problemima u sprovođenju doping kontrole.

Kongres je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Ministarstva zdravlja Republike Srbije za slušaoce lekare, stomatologe, farmaceute, biohemičare, zdravstvene tehničare i medicinske sestre pod rednim brojem A-1-812/16 i to sa 11 poena za predavače, 5 poena za slušaoce i 9 poena za usmeno izlaganje.

Kongres će se održavati u prijatnom ambijentu Hotela Zira (Ruzveltova 35). Prijava na vreme garantuje prisustvo radionicima na kojima je broj učesnika ograničen na 150. Vidimo se 21 maja 2016.