Udruženje za medicinu sporta Srbije (UMSS) objavilo je rezultate konkursa za najbolju sportsku fotografiju povodom 5. kongresa medicine sporta i sportskih nauka u Beogradu. Ideja je bila da izložba na najbolji način podrži osnovnu temu kongresa, odnosno predstavi nova razmišljanja o sportu.

U protekla dva meseca 25 autora poslalo je svoje fotografije koje su po njihovom mišljenju imale sportsku tematiku. O prihvatanju i izboru radova odlučivao je žiri Galerije „Avantura“ sastavljen od članova i osnivača čija je lična delatnost vezana za predložene teme i tehnike izvođenja radova.

Pred žirijem se našao izbor fotografija sa veoma širokim rasponom kvaliteta. Od onih koje su potpuni nesporazum u odnosu na zadatu temu, pa do veoma zrelih fotografskih eksperimenata. Budući da takva konkurencija ne stvara pravedan ambijent za dodelu novčane nagrade žiri je odlučio da dodeli 4 specijalne pohvale i to:

  1. Ragbi 13 – Aleksandar Radivojević
  2. Voda je naše mjesto rad, ali i za odmor – Zeljko Panić
  3. Smešan servis – Marko Radonjić
  4. Mali Žurim – Milena Mijatović

Fotografije će biti objavljene na sajtu UMSS, a autorima će biti uručene pohvale na Skupštini UMSS u petak 7. decembra 2012. godine od 14:00 do 14:30.

Nadamo se da je ovo tek početak našeg zajedničkog rada u još jednoj značajnoj oblasti medicine sporta.

Sportski pozdrav,

Vukan Ćirić & Denis Ibišbegović

Kopredsednici stručnog žirija