Udruženje za medicinu sporta Srbije ima dugogodišnje dobre odnose sa kolegama iz Makedonije koji se bave ovom oblašću. Profesor Zoran Handžiski je aktivni saradnik UMSS i ovom prilikom je bio domaćin dr Nenadu Dikiću i dr Mariji Anđelković koji su bili gosti na godišnjem skupu lekara koji se bave sportskom medicinom. Oko 100 kolega je bilo zainteresovano da sluša o antidoping borbi u Srbiji i problemima sa kojima se ADAS svakodnevno susreće. Pošto je Makedonija tek na putu da razvije i aktivira svoju antidoping agenciju, svi su želeli da dobiju što više informacija vezanih za naše iskustvo.

Kao i više puta do sada, druga tema o kojoj je bilo reči je bila iz oblasti ishrane i suplementacije. Dr Anđelković je predavala o oporavku sportista pomoću suplemenata i pravilne ishrane. Insistiralo se na tome da se oporavak sastoji od tri „R“ – refuel +rebuild+rehydrate i to su bile osnove prezentacije.

Ovim gostovanjem je ADAS i UMSS su nastavili sa edukacijom u regionu posle sličnih predavanja u Sarajevu, Ljubljani, Podgorici…