Za samo 10 dana od početka prijavljivanja putem sajta Udruženja za medicinu sporta, peti kongres je dobio prvih 50 učesnika, među kojima ima i saradnika iz inostranstva. Ovo je odličan odziv i može se reći najizraženiji do sada. Tematika kongresa koja je nova i zanimljiva, aktuelni saradnici, kao i renome koje ovaj kongres već deset godina uživa, rezultovali su ovako velikim odjekom. Svaki dan se prijavi barem jedan učesnik iako do kongresa ima više od pola godine. Učesnici su „sportski radnici“ iz različitih oblasti – lekari, treneri, studenti, farmaceuti i ostali kojima je sport oblast interesovanja.

Apstrakti su takođe počeli da pristižu pa koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve zainteresovane da nam pošalju rezultate svojih istraživanja i studija kako bi ih prosledili Naučnom odboru koji je ove godine u impozantnom sastavu.

Peti kongres medicine sporta i sportskih nauka sigurno će biti još jedan uspešan način edukacije koju UMSS već 15 godina sprovodi kako na ovakvim okupljanjima tako i putem velikog broja publikovanih knjiga koje se mogu čitati besplatno online na sajtu www.smas.org.