20% dece ima degenerativne promene na kičmenom stubu. Visok je i procenat odraslih osoba koje imaju probleme sa kičmom i osteoporozom (svaka treća žena i svaki osmi muškarac oboljevaju od osteoporoze). Predsednik Udruženja za medicinu sporta Srbije – prof.dr Zdeslav Milinkovic, je prošle nedelje ponovo predstavio program „Ispravi se i vežbaj“. Fitnes centar Kombank Arene i „Spinalni centar Milinković“ nosioci su ovog projekta. Fondacija „Spinalni centar Milinković“ osnovala je i pokrenula projekat „Ispravi se i vežbaj“ sa ciljem da javnost upozna sa bolestima kičmenog stuba koje postaju sve češće u današnjoj populaciji.

Program obuhvata besplatan lekarski pregled prof. dr Milinkovića, a zainteresovanima će biti propisane odgovarajuće vežbe koje će nadzirati stručni instruktori u Fitnes centru Kombank Arene. Promoteri projekta „Ispravi se i vežbaj“ su odbojkaš Vladimir Grbić, a podršku su pružili i atletičar Dragutin Topić, glumac Ivan Bekjarev, selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović i dr.

Udruženje za medicinu sporta Srbije sa skoro 1000 svojih članova, želi da oda poštovanje prema ovom divnom gestu koji čini prof. Milinković, i da podrži ovaj projekat u narednom periodu.