Proslava 4 godine rada Udruženja za pravilan način života i prevenciju je obeležena 26. aprila 2013. Dr Marija Anđelković je bila specijalan gost domaćina i tim povodom je prezentovala svoja iskustva kroz „Weight loss challenge“ program koji je započeo u prošloj godini i nastavlja se u ovoj godini. Najvažniji događaj večeri je bila modna revija učesnika koji su prošetali pistom sa 5kg, 10kg, 15kg, 20kg pa čak i 25 kilograma manje nego što su imali u trenutku započinjanja wellness programa.

Uticaj promene životnog stila na gojaznost kroz „Weight loss challenge“ pristup je UMSS predstavio na zavšenom V kongresu medicine sporta i sportskih nauka http://www.smas.org/kongresi.html

Od 15. maja UMSS, CIS i Udruženje za pravilan način života i prevenciju započinje novi program pod nazivom „METABOLIČKI TRIATLON“. Fizička aktivnost će biti dozirana kroz hodanje (trčanje), vožnju bicikla i plivanje i sve to u prirodnim uslovima i kroz promociju metaboličkog fitnesa i zamene za obrok (Herbalifa šejk) kao osnove ovog programa.

Kroz višegodišnju praksu klub udruženja za pravilan način života i prevenciju se specijalizovao u aktivnostima kontrole težine i u klubu se okupljaju grupe podrške u programu nazvanom „Izazov skidanja kilograma“.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresovane koji žele da smanje svoju telesnu težinu, a koji imaju indeks telesne težine veći od 30 (izračunava se tako što se telesna težina u kilogramima podeli sa visinom u metrima na kvadrat) da se za više informacija o programu obrate na email adresu sanjacanepa@gmail.com